Cautati in:
Comenzi la:
0723.253.880 | 0730.581.154
office@mereusanatos.ro
Login

Parteneri


 

 

Cum te ajuta probioticele?

Lupta cu infectiile


Rolul antimicrobian al probioticelor se bazeaza pe actiunea duala a acestora. Ele actioneaza atat prin productia proprie de factori cu rol antimicrobian, cat si prin stimularea productiei de peptide, susbtante cu rol antiinfectios produse de organismul pe care probioticele il colonizeaza.
Probioticele au capacitatea de a produce un spectru larg de substante cu rol antimicrobian (precum acizi grasi cu lant scurt – acetic si lactic, bacteriocine, H2O2), dar si alte substante careajuta probioticele sa limiteze proliferarea, patogenitatea sau chiar sa induca moartea microorganismelor patogene. In majoritatea cazurilor, efectul de protectie antimicrobiana exercitat de probiotice se datoreaza peptidelor produse de acestea, denumite bacteriocine. Bacteriocinele au proprietati bactericide sau bacteriostatice, deci ucid sau opresc multiplicarea bacteriilor nocive organismului, efectul pozitiv fiind acela ca, desi inhiba dezvoltarea patogenilor, nu afecteaza celelalte tulpini care alcatuiesc microbiomul organismului.


Sustin imunitatea


Probioticele ajuta la stimularea sintezei imunoglobulinelor de tip A, iar acesta reprezinta mecanismul principal prin care probioticele sunt capabile sa sustina imunitatea, adica sa participle la imunomodulare. Studiile documenteaza cresterea productiei generale de Ig A precum si a celei de IgA specifice unui anumit patogen, ca urmare a interactiunii cu probioticele. Aceasta actiune reprezinta un mecanism extrem de important pentru apararea antiinfectioasa. Studiile tind sa pledeze pentru capacitatea superioara de stimulare a sintezei de imunoglobuline Ig A a formulelor de suplimente cu probiotice care asociaza probioticele cu prebioticele. Pe langa sustinerea sintezei imunoglobulinelor de tip A, probioticele au dovedit si efecte de modulare a proceselor inflamatorii si a activitatii celulelor natural killer, NK care lupta impotriva celulelor infectate viral si a celor canceroase. De asemenea, probioticele cresc eficienta functiei de bariera pe care o reprezinta mucoasa intestinala, de aceea reduc permeabilitatea indusa de microorganisme patogene, dar si pe cea asociata inflamatiilor.

Asigura o digestie normala


Porblemele digestive aparute pe fondul dezechilibrului microbiomului se pot corecta foarte usor prin aport de probiotice. Fie ca este vorba despre dezechilibre temporare, produse de consumul de antibiotice, sau de afectiuni cronice care conduc la dezechilibre ale florei intestinale, digestia poate fi imbunatatita datorita probioticelor. Atunci cand alegi un probiotic, trebuie sa tii cont nu doar de numarul de bacterii probiotice aflate intr-o capsula, ci si de varietatea tulpinilor acestora care iti asigura o actiune eficienta asupra unui numar ridicat de tipuri de bacterii patogene.
Spre deosebire de alte produse pe baza de probiotice disponibile pe piata din Romania, Jarro-Dophilus® + FOS contine 3,4 miliarde de bacterii probiotice intr-o capsula, grupate in cel mai mare numar de tulpini cu spectre diferite de actiune de pe piata romaneasca: 6. De asemenea, Jarro-Dophilus® + FOS are adaos de FOS (prebiotice), actionand astfel pana la nivelul intestinului gros.

In activitatea zilnica, actiunea sinergica a probioticelor si prebioticelor la nivelul mucoasei intestinale asigura functionarea echilibrata a sistemului digestiv. Probioticele au efect in principal la nivelul intestinului subtire, in vreme ce prebioticele (FOS) potenteaza actiunea probioticelor, cresc nivelul de bacterii probiotice Bifidobacterium si actioneaza la nivelul intestinului gros, accelerand procesele de asimilare a alimentelor. Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum si Lactobacillus rhamnosus sunt tulpinile de bacterii “prietenoase” necesare unei bune functionari a organismului si prezente in Jarro-Dophilus® + FOS.

Bacteriile probiotice din clasa Bifidobacterium contribuie la fermentarea zaharurilor si la transformarea lor in acizi lactici, regland astfel echilibrul acid – alcalin.

Bacteriile probiotice Lactobacillus isi datoreaza aceasta denumire rolului lor in transformarea lactozei si a altor zaharuri in acid lactic. In organismul uman sunt prezente la nivelul tractului gastrointestinal si in vagin, unde actioneaza simbiotic cu alte grupe de bacterii din flora intestinala benefica. Lactobacillus inhiba dezvoltarea bacteriilor patogene din intestine. Sunt recunoscute actiunile imunomodulatoare ale acestor bacterii, precum si importanta lor in protectia organismului de diferite boli si infectii cauzate de bacterii patogene precum E. coli.

Secom® va ofera produsul Jarro Dophilus + FOS 100 capsule, sinbiotic de ultima generatie cu rol principal in echilibrarea florei organismului. Cele 3,4 miliarde de bacterii probiotice reprezentate de 4 tulpini de Lactobacillus si 2 de Bifidobacterium, selectate pentru rezistenta naturala la actiunea sucului gastric, continute de produsul Jarro Dophilus + FOS 100 capsule de la Secom®, asigura o repopulare optima a florei microbiene si actiune pe un spectru larg de agenti patogeni. Formula beneficiaza de pelicula de protectie alcatuita din film proteic si polisaccharide, care asigura rezistenta crescutala aciditatea mediului gastric si la actiunea enzimelor digestive, pentru un maxim de eficienta terapeutica. Cu adaos de prebiotice (FOS-fructo-oligozaharide) pentru potentarea efectelor probioticelor si pentru actiune eficienta pana la nivelul colonului.

Sursa: www.secom.ro

Pozele sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Ar putea exista mici diferente intre imaginile prezentate si produs. Multumim pentru intelegere. Specificatiile pentru oricare din produsele noastre au un caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pretul pentru oricare din produsele noastre poate fi schimbat fara notificare prealabila.
PARTENERI
Viziteaza magazinul MereuSanatos.ro pe ShopMania e-Vasion.ro - Magazin online de materiale de constructii Smartbuy.ro - preturi si comparatii kaboo.ro mereusanatos.ro este listat pe goshopping.com Magazin Online - sanatate, naturist, cosmetice
Google+