Cautati in:
Comenzi la:
0723.253.880 | 0730.581.154
office@mereusanatos.ro
Login

Parteneri


 

 

Diferente intre natural, organic, ecologic si biodinamic

 

Natural certificat
Un produs cu adevarat natural contine doar ingrediente naturale, controlate si certificate de catre organisme de certificare (ex. BDIH, Ecocert, Eco-control, etc.), provenite din culturi naturale, netratate chimic. Certificarea se face pentru fiecare produs in parte. Reglementarile BDIH constitue baza pentru cosmeticele cu adevarat naturale.

Organic
Organic si biologic (bio) au aceeasi semnificatie, termenul de organic fiind utilizat cu precadere in USA, iar cel de biologic in Europa. In acest caz avem de-a face cu produse ale caror ingrediente provin in mare proportie din culturi/ ferme biologice (organice) certificate.
In cazul produselor organice, atat plantele cat si produsele in sine sunt certificate organic de catre organisme autorizate de certificare (ex. Natrue, Soil Assotiation, Demeter, etc.). Certificarea presupune inspectarea terenurilor si fabricilor si testari periodice ale solului si apei pentru a determina agricultorii si producatorii sa respecte standardele fixate.
Plantele sunt cultivate fara a se folosi ingrasaminte sau pesticide chimice. Mai departe, plantele sunt pastrate in conditii stricte, fara a intra in contact cu alte materii prime, non-organice, sunt transportate in conditii speciale pana la procesator, iar in procesul de productie nu se foloseste niciun ingredient sintetic. Un produs organic nu contine coloranti, conservanti, stabilizatori de aroma. Contine doar plantele din care a fost facut.
Agricultura organica este un tip de agricultura ce mentine si restabileste fertilitatea solului, fara a folosi ingrasaminte chimice toxice. Daunatorii sunt tinuti la distanta fara a folosi pesticide si insecticide. Dupa recoltare, plantele sunt procesate fara a folosi ingrediente artificiale, conservanti sau radiatii. Agricultura organica, prin standardele ei, protejeaza si ecosistemul.

Ecologic
Daca un produs este biologic, va fi si ecologic, insa reversul nu este neaparat valabil. Ecologic inseamna ca acest produs respecta reglementarile de mediu, in principiu referindu-se la faptul ca nu este poluat solul, fiind eticheta unei agriculturi naturale. Ingredientele unui produs ecologic pot proveni fie din agricultura naturala, fie din agricultura biologica, deci nu sunt neaparat organice. Deasemenea trebuie urmarit la ce anume face referinta termenul de ecologic de pe eticheta unui produs: la ingrediente, la productie, ambalaje, etc.
Un alt aspect foarte important la care face referire termenul de ecologic este protectia animalelor si respingerea ferma a testarii produselor sau ingredientelor pe animale, in orice etapa de productie.
Exista insa si conceptul de agricultura ecologica, care este asociat cu agricultura organica iar in unele tari acesti termeni sunt sinonimi (Romania, Franta). ,”Agricultura ecologica”, termen protejat si atribuit de U.E. Romaniei pentru definirea acestui sistem de agricultura este similar cu termenii ”agricultura organica” sau “agricultura biologica” utilizati in alte state membre.
Produsele ecologice sunt si ele certificate de catre organisme de certificare autorizate.

Biodinamic
Termenul se refera la agricultura biodinamica, dezvoltata de Rudolf Steiner, pe baza filosofiei antroposofice. Agricultura biodimanica foloseste metode naturale prin care sunt potentate atat calitatile solului cat si ale plantelor, prin aplicarea de tratamente biodinamice cu biopreparate vegetale. Astfel se folosesc diferite substante naturale pentru a stimula activitatea radacinilor si incuraja cresterea microorganismelor din sol sau pentru a stabiliza azotul din compost si stimula cresterea plantelor.
In afara de faptul ca se evita utilizarea ingrasamintelor si pesticidelor chimice, la planificarea lucrarilor se tine cont de ritmurile cosmice si de calendarul insamantarilor, in functie de pozitia lunii.
Culturile biodinamice sunt si ele certificate de catre organisme autorizate de certificare.

Pozele sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Ar putea exista mici diferente intre imaginile prezentate si produs. Multumim pentru intelegere. Specificatiile pentru oricare din produsele noastre au un caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pretul pentru oricare din produsele noastre poate fi schimbat fara notificare prealabila.
PARTENERI
Viziteaza magazinul MereuSanatos.ro pe ShopMania e-Vasion.ro - Magazin online de materiale de constructii Smartbuy.ro - preturi si comparatii kaboo.ro mereusanatos.ro este listat pe goshopping.com Magazin Online - sanatate, naturist, cosmetice
Google+