Cautati in:
Comenzi la:
0723.253.880 | 0730.581.154
office@mereusanatos.ro
Login

Parteneri


 

 

Invata rapid cu o memorie buna

Cum functioneaza procesul de invatare

Neuronii, elementele structurale si functionale de baza ale creierului, sunt celule care capteaza informatiile transmise de organele de simt ale corpului si le transmit mai departe catre diversele regiuni ale creierului. Neuronii comunica intre ei printre sinapse, legaturi formate intre prelungirile acestora (axoni terminali).
Fiecare informatie noua primita de creier determina modificari si noi relatii intre elementele structurale ale acestuia, pentru a facilita stocarea pe termen lung sau mai scurt a datelor, precum si raspunsul creierului la variatiile interne sau externe ale mediului. Aceasta capacitate a creierului se numeste neuroplasticitate si consta, in cazul invatarii, in permanente remodelari ale unor legaturi sinaptice. Invatarea este capacitatea unei persoane de a dobandi cunostinte sau aptitudini noi, iar memoria ne permite sa pastram aceste cunostinte in timp. Potrivit unor teorii, informatiile noi sunt stocate in memoria pe termen scurt si sunt ulterior mutate in memoria pe termen lung, dupa ce la nivelul creierului au loc schimbarile necesare pastrarii acestora.


Factori care afecteaza memoria
Oboseala se numara printre principalele cauze ale lipsei de atentie si a capacitatii de invatare. Odihna permite organismului sa intre intr-o stare latenta, de regenerare, fara de care este nevoit sa isi incetineasca activitatea, pentru a conserva din energie si a asigura indeplinirea functiilor de baza.

Stresul, de asemenea, are efecte negative asupra memoriei. Hormonii eliberati in organism in perioadele tensionate afecteaza hipotalamusul, zona a creierului activata si in cazul procesului de invatare.

Alimentatia este si ea foarte importanta pentru sanatatea creierului si, implicit pentru o memorie buna. In lipsa nutrientilor potriviti, care sa asigure substantele necesare, anumite functii cerebrale pot avea o eficienta mai scazuta. De aceea, este recomandata o alimentatie bogata in legume, fructe si peste.
Imbunatatirea memoriei si a capacitatii de invatare

Pentru o mai buna capacitate de invatare, este util sa folosim diferite metode de imbunatatire a memoriei si de mentinere a sanatatii creierului, precum si mici trucuri pentru a invata mai eficient. De exemplu, lectura frecventa este o buna metoda de a tine creierul alert, somnul permite sedimentarea informatiilor si regenerarea cerebrala, iar diferitele asocieri intre informatiile noi si elemente familiare faciliteaza revenirea la informatii atunci cand sunt solicitate.

In apropierea perioadelor solicitante, pentru imbunatatirea memoriei, concentrarii si atentiei  ne putem pregati si cu suplimente alimentare.
Neuro Optimizer de la Secom are grija de sanatatea creierului.

Neuro Optimizer, 120 de capsule, de la Secom are o formula 100% naturala care contribuie la imbunatatirea memoriei, concentrarii, atentiei si starii emotionale. Ingredientele Neuro Optimizer au o biodisponibilitate crescuta si actioneaza sinergic pentru a mentine structura si functiile cerebrale normale. Produsul contine fosfatidilserina, forma brevetata Sharp∙PS™ Phosphatidylserine, acetil L-Carnitina, L-Glutamina, taurina, citidina 5-difosfocolina (citicolina, CDPcolina, Cognizin®), fosfatidilcolina, fosfatidilserina si acid alfa lipoic, ingrediente pentru reducerea pierderii progresive a neuronilor cauzata de imbatranire, stres, epuizare sau de lezarea sistemului nervos central. Neuro Optimizer® stimuleaza neurogeneza si regenerarea neuritilor prin actiune similara cu cea a factorilor de crestere neuronali. Neuro Optimizer contribuie la cresterea capacitatii de invatare, memorare si de redare a informatiilor, creste fluiditatea verbala, concentrarea, vigilenta si atentia, oferind in acelasi timp si protectie antioxidanta cerebrala. De asemenea, atenueaza complicatiile nervoase date de concentratia mare a glucozei in sange si de administrarea produselor antivirale.

Sursa: www.secom.ro

Pozele sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Ar putea exista mici diferente intre imaginile prezentate si produs. Multumim pentru intelegere. Specificatiile pentru oricare din produsele noastre au un caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pretul pentru oricare din produsele noastre poate fi schimbat fara notificare prealabila.
PARTENERI
Viziteaza magazinul MereuSanatos.ro pe ShopMania e-Vasion.ro - Magazin online de materiale de constructii Smartbuy.ro - preturi si comparatii kaboo.ro mereusanatos.ro este listat pe goshopping.com Magazin Online - sanatate, naturist, cosmetice
Google+