Rozmarinul (Rosmarinus officinalis), este un arbust din familia Lamiacee, ce creşte în formǎ sǎlbaticǎ în zona mediteraneanǎ, în principal pe soluri calcaroase insa poate fi cultivat şi în grǎdini. Rozmarinul are numeroase virtuţi fitoterapeutice, fiind atat un condiment, o plantǎ meliferǎ (mierea de rozmarin este foarte apreciatǎ), dar si un produs frecvent folosit în parfumerie. Traducerea numelui sǎu latin înseamnǎ roua mǎrii si a fost folosita ca remediu inca din cele mai vechi timpuri datorita virtutilor sale medicinale.
Ceai Hofigal Rozmarin
Cod produs: 20099Descriere produs:
Caracteristici produs:
Prezentare :
25 plicuri x 1g (sigilate individual)
Compozitie : Pulbere de Rosmarinus officinalis - frunze de rozmarin
Mod de administrare : Ceaiul de rozmarin se prepara din 2 plicuri x 1,0 g (1 plic x 2,0 g) la 250 ml, prin infuzare timp de 10-15 minute in apa fierbinte. Infuzia se consuma ca atare sau indulcita dupa gust, calduta, de 2-3 ori pe zi sau ori de cate ori este necesar.
Efecte : Continutul bogat in principii bioactive confera ceaiului de rozmarin multiple proprietati: tonic-amare, colagog-coleretice, hepatoprotectoare; de imbunatatire a irigarii si oxigenarii cerebrale, de stimulare a sistemului nervos central; vasoprotectoare a circulatiei periferice (arteriolara si capilara); tonifianta si reconfortanta; antiseptice (efecte antimicrobiene, antifungice si antivirale); diuretice; antioxidante.
Indicatii : Recomandat pentru in stari de astenie dupa boli infecto-contagioase, in suplimentarea dietei in tulburari functionale hepatobiliare, in hipotensiune cu tendinta la colaps ortostatic, tulburari dispeptice, dislipidemie, ateroscleroza, stari de astenie la persoane varstnice cu tulburari circulatorii si de memorie, , scleroza cerebrala, debilitate fizica la tineri, dupa efort intelectual si fizic prelungit ca tonifiant si reconfortant,.
Compozitie : Pulbere de Rosmarinus officinalis - frunze de rozmarin
Mod de administrare : Ceaiul de rozmarin se prepara din 2 plicuri x 1,0 g (1 plic x 2,0 g) la 250 ml, prin infuzare timp de 10-15 minute in apa fierbinte. Infuzia se consuma ca atare sau indulcita dupa gust, calduta, de 2-3 ori pe zi sau ori de cate ori este necesar.
Efecte : Continutul bogat in principii bioactive confera ceaiului de rozmarin multiple proprietati: tonic-amare, colagog-coleretice, hepatoprotectoare; de imbunatatire a irigarii si oxigenarii cerebrale, de stimulare a sistemului nervos central; vasoprotectoare a circulatiei periferice (arteriolara si capilara); tonifianta si reconfortanta; antiseptice (efecte antimicrobiene, antifungice si antivirale); diuretice; antioxidante.
Indicatii : Recomandat pentru in stari de astenie dupa boli infecto-contagioase, in suplimentarea dietei in tulburari functionale hepatobiliare, in hipotensiune cu tendinta la colaps ortostatic, tulburari dispeptice, dislipidemie, ateroscleroza, stari de astenie la persoane varstnice cu tulburari circulatorii si de memorie, , scleroza cerebrala, debilitate fizica la tineri, dupa efort intelectual si fizic prelungit ca tonifiant si reconfortant,.
Tags:
balonari
, anti age
, tonifiant
, anorexie
, memorie
, astenie
, antiseptic
, fiere
, ateroscleroza
, ceai
, hofigal
, rozmarin
, tonic
, diuretic
, antioxidant
, hipotensiune
, colagog
, tuse
, bronsita
, tranzit
, ficat
, colici
, dispepsii
, surmenaj
, reumatism
Alarma pret:
Pentru a fi atentionat cand valoarea produsului scade sub pragul aleas, va rugam completati campurile de mai jos