Cautati in:
Comenzi la:
0723.253.880 | 0730.581.154
office@mereusanatos.ro
Login

Parteneri


 

 

Trei beneficii mai putin stiute ale argininei

Arginina este un aminoacid esențial, cunoscut mai ales pentru efectul detoxifiant asupra ficatului. Dar lipsa argininei din organism determină o serie de tulburări surprinzătoare precum extremitățile reci, erupțiile cutanate, constipația, lipsa libidoului și, în timp, căderea întregului sistem imunitar. Acest lucru se întâmplă fiindcă arginina este un aminoacid folosit de organism pentru formarea proteinelor și consolidarea apărării împotriva infecțiilor. Iată câteva din efectele benefice, mai puțin cunoscute pe care le poți obține cu ajutorul argininei.

1. Înlătură senzația de „mâini și picioare reci”

Arginina este precursorul oxidului nitric care dilată, relaxează și menține elasticitatea vaselor sanguine. Prin urmare, are un efect pozitiv în reducerea tensiunii arteriale, inclusiv a hipertensiunii pulomare și coronariene. Același efect pozitiv se observă și în cazul administrării argininei la persoanele cu o circulație perfierică deficitară, care au în permanență senzația de mâni și de picioare reci și a manifestărilor din sindromul Raynaud. Mai mult, arginina reduce din manifestările neplăcute ale tulburărilor cardiace precum angina pectorală și cardiopatia ischemică.

2. Crește potența bărbaților

Pentru că are efecte pozitive asupra sitemului circulator, în mod indirect, arginina ajută și la creșterea performanțelor sexuale ale bărbaților. În egală măsură, arginina stimulează producția de testosteron, hormon sexual masculin care are efect vasodilatator, stimulează circulația sanguină și oxigenarea organelor sexuale. Din aceste motive, arginina crește libidoul, ajută la menținerea erecției și are un rol important chiar și in procesul spermatogeneze. Mai exact, crește calitatea spermei deoarece 80% din lichidul seminal este arginină, iar un eventual deficit conduce la scăderea fertilității sau chiar la sterilitate.

3. Îi ajută pe diabetici

Diabeticii suferă de obicei de sindorm metabolic, afecțiune ce constă în colesterol mărit, obezitate abdominală și hipertensiune. Arginina aceționează asupra tutror acestor trei parametri, cu efect pozitiv. Mai exact, are efect lipotropic, adică ajută la reducerea țesuturilor grase, în schimb menține masa musculară, normalizează tensiunea și scade riscul de depunere a colosterolului pe vasele de sânge. În plus, arginina simulează pancreasul să producă insulină în cazul persoanelor care suferă de diabet insulino-dependent, ajutând la controlul eficient al diabetului.

Indicațiile de administrare sunt multiple

În perioada copilăriei, arginina nu poate fi produsă în organism, iar la maturitate este sintetizată în corp, dar nu în cantități suficiente. De aceea, aportul de arginină din suplimente alimentare naturale este recomandat pentru a păstra echilibrul organismului. Produsul natural L-Arginine conține 1000 mg L-arginină, care asigură protecție hepatică, cardiovasculară și renală. Mai mult, susține hormonii care stimulează regenerarea și refacerea țesuturilor și a organelor. În plus, contribuie la menținerea tonusului muscular, a rezistenței osoase, a integrității pielii și accelerează vindecarea plăgilor rezultate din arsuri sau intervenții chirurgicale. De asemenea, L-Arginine are efect anabolizant, menținând masa musculară prin participarea la sinteza proteinelor și are puternic rol hepatoprotector. Consumul de arginină este contraindicat gravidelor, persoanelor care suferă de schizofrenie și celor cu herpes.

 

 

Sursa: www.secom.ro

Pozele sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Ar putea exista mici diferente intre imaginile prezentate si produs. Multumim pentru intelegere. Specificatiile pentru oricare din produsele noastre au un caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pretul pentru oricare din produsele noastre poate fi schimbat fara notificare prealabila.
PARTENERI
Viziteaza magazinul MereuSanatos.ro pe ShopMania e-Vasion.ro - Magazin online de materiale de constructii Smartbuy.ro - preturi si comparatii kaboo.ro mereusanatos.ro este listat pe goshopping.com Magazin Online - sanatate, naturist, cosmetice
Google+