Nume:     Tinctura de Merisor    
  Poza:        
  Pret:     9,00RON    
  Cod produs:     3930    
  Producator:     Dacia Plant    
  Prezentare:     Flacon 50 ml    
  Continut pe comprimat:        
  Excipienti:        
  Caracteristici:        
  Mod de administrare:     INTERN: Adulţi şi tineri peste 15 ani: cate o linguriţă de tinctură diluată in 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Copii 7-14 ani: cate 10-30 picături de tinctură diluate in 100 ml apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. EXTERN: Pentru menţinerea sănătăţii cavităţii bucale se fac spălături cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea a 1-2 linguriţe de tinctură la 100 ml de apă) de 2-3 ori pe zi.    
  Atentionari speciale:     Din cauza conţinutului de alcool, nu se recomandă administrarea in: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare. Alergie la merişor, tratamente care nu permit consumul de alcool. Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului in alcool, poate creşte aciditatea gastrică).    
  Actiune:     Intern contribuie la menţinerea sănătăţii tractului urinar. Extern contribuie la menţinerea sănătăţii cavităţii bucale.    
  Compozitie:     Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 60% vol., merişor (Vaccinium vitis-idaea), frunze, 20%. Raport plantă/alcool etilic 1:5 Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.