Nume:     Ceai Fares pentru Articulatii sanatoase    
  Poza:        
  Pret:     4,00RON    
  Cod produs:     5875    
  Producator:     Fares    
  Prezentare:     50 g    
  Continut pe comprimat:     Scoarţă de salcie (Salicis cortex), fructe de ienupăr (Juniperi fructus), frunze de rozmarin (Rosmarini folium), muguri de plop (Populi gemmae), frunze de frasin (Fraxini folium), frunze de mesteacăn (Betulae folium), urzică vie (Urticae herba), flori de soc (Sambuci Flos), flori de lavandă (Lavandulae flos).    
  Excipienti:        
  Caracteristici:        
  Mod de administrare:     Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi intre mese. Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămani, sau conform recomandării medicului.    
  Atentionari speciale:     Nu este indicat femeilor insărcinate şi mamelor care alăptează. Nu se indică administrarea la copii sub 12 ani.    
  Efecte:     Efectul antireumatic al acestui ceai este conferit de proprietăţile antiinflamatoare, antialgice, diuretice, cu eliminare de acid uric, ale plantelor prezente Ón compoziţia sa. Acţiunea antiinflamatoare se datorează salicinei, care este un precursor al acidului salicilic (aspirina) şi care se găseşte Ón scoarţa de salcie şi Ón mugurii de plop. Acţiune similară are salicilatul de metil din mesteacăn, flavonoidele din ienupăr, rozmarin, frasin şi poliholozidele din urzică. La acestea se adaugă efectul decontracturant muscular al rozmarinului, ienupărului, urzică şi efectul febrifug al scoarţei de salcie, mugurilor de plop şi al mesteacănului.